16.1.08

Asterix a Olympijské hry [Astérix aux jeux olympiques] - 40%

Nemá cenu snažit se rozebírat děj. Třetí Asterix je jen hromadou neouvisejících více či méně komických skečů. To, že z hlediska vyššího principu nedává děj ani zbla smyslu, je úplně jedno. Stejně tak je úplně jedno, že některé zásadní postavy (včetně titulní) hrají jiní herci, než je hráli v předchozích dílech.



Je docela smutné sledovat ty nejdementnější vtípky a nejprostší pitvoření (včetně Alaina Delona a Gérarda Depardieua) ve filmu, který byl evidentně velmi drahý a jehož výprava, triky nebo hudba mohou směle konkurovat velkým hollywoodským spektáklům.

Ještě o dost slabší, než dvojka.

10 komentářů:

  1. Dvojka bola geniálna a ak toto má byť ešte lepšie...!

    OdpovědětVymazat
  2. Tzn, že dvojka by od tebe dostala 60% a palec nahoru???

    OdpovědětVymazat
  3. Jenže tohle není ještě lepší...je to hrozná nuda...první půlka ještě ujde, kdykoli je Brutus na scéně, je o zábavu postaráno, ale ve druhé půlce (především celé olympijské hry) jsou zhruba tak dva vtipy. I když má Delon občas výborné hlášky, vypadá, jakoby ho to strašně nudilo...Škoda, velká škoda.

    OdpovědětVymazat
  4. No mne uz dvojka prisla zbytecna... a postava Asterixe mi pripada spatne obsazena.

    OdpovědětVymazat
  5. lucastej> Nejen špatné obsazení. I Asterixův kostým mohl vypadat líp než tričko ze sekáče za 15Kč... Vlastně to skoro vypadalo, jakoby se na všech vyřádili (Kleopatra je kapitola sama pro sebe, natož ti ostatní) a na chudáka Asterixe nezbyl čas ani peníze... :(

    OdpovědětVymazat
  6. Tak v traileru jeden slušný vtip - Venuše Mélská. Patří v rámci filmu k těm lepším?

    OdpovědětVymazat
  7. "Venuše Mélská"? Tak to si vůbec nevzpomínám, že by někdo něco takového ve filmu řekl. Možná jsem na chvíli usnul...

    OdpovědětVymazat
  8. To Anonym
    to bylo jak té soše ustřelí ruce? Nic moc... je ne ní totiž střih asi třikrát... poprvé je to vtipné, ale pak už to otravuje...A tak je to u tohohle filmu bohužel se vším...:-(

    OdpovědětVymazat
  9. Pro mě byl vždycky původní kreslenej Asterix smrtelná nuda. Ale u Kleopatry jsem se kupodivu dobře bavil. Tak snad i tohle skousnu.

    OdpovědětVymazat
  10. Tedy je to hroznější, než jsem si podle všech recenzí představoval. Nevím, kde ostatní našli ta lepší místa. Snad vtípek se Schumacherem? Možná... Nerežíval to tajně p. Troška?

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.