13.6.08

Kopačky [Forgetting Sarah Marshall] - 60%

S Petrem (televizním skladatelem) se rozešla jeho přítelkyně Sarah (televizní hvězda) - a začala chodit s britským zpěvákem-kurevníkem Aldousem Snowem. Naprosto zničený Peter odjíždí zapomenout do opravdu roztomilého hotelu na Havaj, zde se zakouká do recepční, ale je nadále deptán Sarah, která je zde taky - i se svým zpěvákem.



Není pravda, že všechno, s čím má Judd Apatow něco společného, je geniální, ale poměr hit/miss je u tohoto chlapíka překvapivě dobrý. I v této romantické komedie platí to, co v jeho ostatních kouscích: Dočkáme se absurdních situací, situační komiky, grotesky, hezkých děvčat a mnoha sprosťáren, ale pod tím vším se skrývá trocha opravdovosti a skutečných lidských vztahů.

Bohužel, Kopačky nejsou tak dobré jako Zbouchnutá nebo Superbad. Film je podstatně rozvleklejší, nacházejí se v něm dlouhé úseky, během kterých se nikdo v kině ani neuchechtl a postavy v něm občas "vyskočí z role" a udělají něco, co by v rámci svého uvažování nikdy neudělaly, ale je potřeba to udělat, protože to tvůrcům umožní dospět k nějaké pointě, kterou považují za vtipnou.

Kopačky pořád patří k nadprůměru, co se romantických komedií týče. Ale Apatow už produkoval podstatně lepší kousky.

2 komentáře:

  1. Komu se líbí Kristen Bell, ať se přihlásí. Mně ne.

    OdpovědětVymazat
  2. mne se libi ale neni mi vubec sympaticka

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.