29.4.09

Krvavý Valentýn 3D [My Bloody Valentine] - 40%

Ve městě Harmony jakýsi šílenec v plynové masce na Sv. Valentýna brutálně povraždil asi 20 lidí (převážně krumpáčem) a pak zmizel v dolech. O 10 let později začínají vraždy znovu a zdá se, že je provádí tentýž chlapík (stejný hornický oblek, plynová maska, krumpáč). Vrátil se nějak tajuplně původní vrah nebo ho někdo kopíruje?



Tento film je remakem hororu z roku 1981 a nejen díky tomu velice připomíná nový Pátek třináctého. Hororového (resp. splatterového) fanouška potěší začátek, kdy je během poměrně krátké doby zabito poměrně kreativními a velmi explicitními způsoby mnoho lidí. Bohužel, je to jenom prolog (jako v novém Pátku třináctého), pak přijde titulek "O 10 LET POZDĚJI" a v celém zbytku filmu je přibližně stejný počet mrtvých jako v prvních deseti minutách. Navíc je problém v tom, že kreativních způsobů zabití pomocí krumpáče zase není tak moc...

"Herecké výkony" všech zúčastněných jsou samozřejmě strašné. Některé takovým způsobem, že film skoro působí jako částečná parodie á la Vřískot. Platí to ale jen pro některé herce, takže to asi nebyl záměr.

O kvalitě scénáře raději nebudu vůbec mluvit, ale musím se zmínit o tom, že režie není nic moc nejen z hlediska psychologie postav apod. (nic takového ve filmu neexistuje), ale také z čistě řemeslného hlediska za moc nestojí a co chvíli připomíná nějakou trapnou televizní inscenaci.

Film je uváděn ve 3D, ale tato technologie je trestuhodně nevyužita (zapamatoval jsem si celkem nějaké 3-4 trochu působivé 3D záběry) a dost špatně zvládnuta technicky. Často byl obraz nezřetelný, rozdvojený, příliš tmavý a ke konci už mě dost bolela hlava. Je velice špatný nápad pracovat ve 3D filmu s ostřením a hloubkou obrazu (takže části scenérie jsou pak záměrně pořád rozostřené, ať se snažíte očima ostřit jakkoliv) a ještě horší nápad je používat ve 3D filmu prolínačky...

P.S: Ještě bych se chtěl pochlubit, že jsem "šokující pointu" správně uhodl asi ve dvacáté minutě filmu, když jsem si položil otázku "Tak jak úplně nejdebilněji by to mohlo skončit?"

P.P.S: Tato recenze i percentuální hodnocení jsou určeny lidem, kteří na Krvavého Valentýna jdou proto, že touží v kině vidět krev a brutální vraždy. Pokud k nim nepatříte, nemá nejmenší smysl se na toto dílo koukat.

13 komentářů:

  1. hmm tu je vidno ako naprd je to tvoje percentualne hodnotenie. JCVD je podla teba na tej istej urovni ako tato sracka? Ale tak to si fakt prestrelil fuka. Ok je to len tvoj nazor, ale znizujes tym vahu a uroven recenzii.

    OdpovědětVymazat
  2. Tohle je o trosku horsi nez JCVD, ale ne o moc. A nesnizuj tady takhle verejne vahu Slovenska...

    OdpovědětVymazat
  3. Můžu se zeptat Františku jesli jsou ve filmu také nějaké nahé holky?

    OdpovědětVymazat
  4. Jo, v jedne scene se tam objevuje epizodni devce, ktere je z nejakeho duvodu porad nahe (i kdyz vyjde z hotelu na ulici, pak se vrati a je zabito krumpacem).

    OdpovědětVymazat
  5. františku, je ten krumpáč správně upevněn na násadě?

    OdpovědětVymazat
  6. "Herecké výkony všech zúčastněných jsou samozřejmě strašné. ... Platí to ale jen pro některé herce..."

    Trochu protimluv.

    -dsf-

    OdpovědětVymazat
  7. "Plati to jen pro nektere" se vztahuje k tesne predchazejici vete, ne k predpredchazejici.

    OdpovědětVymazat
  8. O 10 let později začínají vraždy spolu a zdá se, že je provádí tentýž chlapík.
    WTF?

    OdpovědětVymazat
  9. To P.S. sa nesmírně povedlo! :-)

    OdpovědětVymazat
  10. V Palace cinemas je uvadzane, ze je to s titulkami. Ale kedze je to 3D, tak sa mi to moc nezda. Je to s titulkami alebo s dabingom?

    OdpovědětVymazat
  11. Je to s titulky a ty jeste zvetsuji tu bolest hlavy pri sledovani.

    OdpovědětVymazat
  12. jake jsou na to 3D bryle? dik

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj, koupil jsem pár kousků 3D brýlí navíc z USA a nabízím je aktuálně na Aukru:
    http://www.au­kro.cz/item643301899­_nove_3d_bryle_gre­en_magenta_krva­vy_valentyn_3d­.html

    OdpovědětVymazat

Komentáře jsou moderovány kombinací umělé a lidské inteligence. Mohou být zveřejněny až po několika hodinách a ty zveřejněné mohou později zmizet. Pokud pošlete stejný (nebo podobný) komentář několikrát, výrazně se tím snižuje pravděpodobnost, že bude někdy publikován.